5X Vlaai in Maastricht

Ook dit jaar staat 25 oktober weer helemaal in het teken van de dag van de vlaai. Wij hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat je de lekkerste vlaaien eet in... Maastricht! Donderdag kun jij, zónder je hierover schuldig te hoeven voelen, eens extra genieten van dit heerlijke gebak. Wij hebben een aantal hotspots voor jullie op een rijtje gezet waar je terecht kunt voor de heerlijkste vlaaien.

25 oktober; de dag van de vlaai

De Bisschopsmolen

 Bij de Bisschopsmolen willen ze met hun producten laten zien hoe je door eenvoud en door terug te gaan naar de essentie van eten, onweerstaanbare broden en vlaaien kunt bakken. Ze respecteren de grondstoffen, gebruiken alleen natuurlijke producten en nemen de tijd. Naast een breed assortiment aan vlaaien, kun je er onder anderen terecht voor verse broden, platsen, nonnevotten, verschillende koeken en brownies en hartige heerlijkheden. 

Patisserie Peter Lemmens

Ruim 35 jaar geleden is Peter Lemmens begonnen in Gronsveld. beschikt te patisserie over twee vestigingen in Maastricht. Alles wordt ambachtelijk bereid met de beste grondstoffen in eigen bakkerij. De passie is die er heerst bij Lemmens proef je terug in de producten. Naast de beroemde Maastrichtse Olivier Bonbons en andere chocoladeproducten kun je er terecht voor een selectie heerlijke vlaaien.

Bakkerij Mathieu Hermans

De geur van vers gebakken brood en broodjes komt je tegemoet. De fruit-vlaaien en rijstevlaai gaan rechtstreeks vanuit de oven nog warm de winkel in.
De vlaaien worden volgens oud familie-recept gebakken, net zoals de befaamde suikerbollen en koffiebroodjes, de vloer-gebakken meergranen broden of de zachte roomboter pistolets.

Buvette Het Piepenhoes

Buvette ’t Piepenhoes is een begrip in Maastricht. Mooi gelegen aan de voet van de Sint Servaasbrug is het eetcafé-restaurant een niet te missen landmark bij de entree van het Maastrichtse winkelcentrum.  Naast een heerlijke lunch of geheel verzorgd diner, kun je er terecht voor diverse vlaaien. Wil je het plaatje helemaal afmaken? Bestel er dan een kop (speciale) koffie bij van Blanche Dael.

Bread & Delicious

Bread & Delicious is in juli 2009 van start gegaan met de filosofie om ambachtelijkheid en kwaliteit in het stadsbeeld terug te brengen. Geen confectieproducten, maar brood en banket gemaakt volgens traditionele recepturen en van eerlijke grondstoffen. Een leuke bijkomstigheid, is dat je er terecht kunt voor workshops vlaaien bakken! Wie wil dat nou niet?