Foodblog: Lunchen bij Old Dutch aan het Vrijthof

Old Dutch wordt al jaren geroemd door haar uitgebreide kaart. Zeven dagen per week kun je er terecht voor een heerlijk ontbijt, smaakvolle lunch of uitgebreid diner. Er wordt gekookt met de lekkerste gerechten en dagverse, lokale producten. Uiteraard kan er te allen tijde rekening gehouden worden met dieetwensen of allergieën. Zo biedt de keuken van Old Dutch voor ieder wat wils. 

vers en lokaal

Vandaag zijn wij uitgenodigd door Loek, eigenaar van Old Dutch aan het bruisende Vrijthof, om te komen genieten van wat gerechten tijdens de lunch. Bijzonder vinden wij, is dat je zelfs tijdens de lunch alle gerechten van de dinerkaart kunt bestellen. Vers en lokaal.

Ondanks dat de zaak warm, uitnodigend en sfeervol ingericht is, kiezen wij ervoor plaats te nemen op het ruime terras. Al snel worden we vriendelijk verwelkomt door Loek en zijn chef-kok, die al zo'n 20 jaar werkzaam is hier! Dit is tevens de reden dat je in november, januari en februari kunt genieten van het speciale jubileum-menu. Hierbij serveert het team van Old Dutch drie gangen voor maar €17,50!

Op aanraden van Loek besluiten we de salade met spinazie en Burrata te bestellen. Het mooi opgemaakte, diepe bord is rijkelijk gevuld met de meest verse ingrediënten. Naast de spinazie en verse, romige Burrata, proeven we tomaat en een vinaigrette met verse munt en rode pepertjes die zorgen voor nét dat beetje meer pit in dit gerecht. De crispy hampuntjes geven het geheel een lekkere bite en zijn goed op smaak. Deze salade is (net zoals bijna alle andere gerechten) ook vegetarisch te bestellen.

óh zo lekker

Ook de bagel met zalm verrast ons. De combinatie van gerookte zalm en romige kruidencrème is voor ons niet nieuw, maar óh zo lekker! Hierbij wordt rucola en rode ui geserveerd en als kers op de taart een flinke toef frisse guacamole! Hemels! Het valt ons op hoe rijkelijk alle broodjes en andere gerechten geserveerd worden. Je hoeft bij Old Dutch niet te vrezen dat je met honger weg gaat.

Menig Maastrichtenaar heeft al kennis gemaakt met de populaire burgers van Old Dutch, maar heb jij er zelf al eens een geproefd? Wij maken vandaag kennis met de Old Dutch Burger! Deze burger is gemaakt van Wagyu beef en wordt geserveerd met krokante bacon, gesmolten kaas, knapperige sla, augurk, een perfect gebakken spiegelei én smaakvolle, rokerige BBQ-saus! Uiteraard wordt er nog een portie frites en mayonaise bij geserveerd. Wij snappen na de eerste hap gelijk waarom de burgers bij Old Dutch zo populair zijn. Dit moet je écht proeven.

Als laatste proeven we een rustieke, bruine bol met rundercarpaccio. Deze is zichtbaar met veel liefde bereidt en naast de carpaccio belegd met basilicum-pesto, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten én... truffelmayonaise! We hebben al vaak een broodje carpaccio gegeten, maar deze behoort toch wel tot een van onze favorieten. 

We sluiten deze heerlijke lunch af met een goede kop cappuccino en een goed gevulde buik. Terwijl we nog even uitbuiken vertelt Loek ons dat vanaf 1 november de winterkaart bij Old Dutch ingaat. Reden genoeg om binnenkort weer terug te keren om hiervan te proeven! Loek en team: bedankt en tot snel!