Friture - Restaurant Reitz

Markt 75, Maastricht

Friture Reitz was de allereerste friture in Nederland en is daarmee de oudste, nog altijd bestaande friture van het land. Al vanaf 1909 worden in het pand op de Markt in Maastricht frites verkocht. De familie 'Reitz' waren de eersten die daarmee zijn begonnen en zij zijn verschillende generaties lang eigenaar geweest van de zaak, tot in 1987. Vanaf dat jaar is de zaak in handen gekomen van de familie Consten, die toen wel al meer dan 10 jaar de uitbaters waren van 'Reitz'. De naam 'Reitz is echter altijd blijven bestaan en is in de loop der jaren een begrip geworden. Lees verder

Friture Reitz was de allereerste friture in Nederland en is daarmee de oudste, nog altijd bestaande friture van het land. Al vanaf 1909 worden in het pand op de Markt in Maastricht frites verkocht. De familie 'Reitz' waren de eersten die daarmee zijn begonnen en zij zijn verschillende generaties lang eigenaar geweest van de zaak, tot in 1987. Vanaf dat jaar is de zaak in handen gekomen van de familie Consten, die toen wel al meer dan 10 jaar de uitbaters waren van 'Reitz'. De naam 'Reitz is echter altijd blijven bestaan en is in de loop der jaren een begrip geworden. 

De bekendheid reikt zelfs tot ver over de landsgrenzen. In 1998 is de zaak overgenomen door Ronald Consten, samen met vriendin Jacqueline Smits. Het handelsmerk zijn de handgedraaide, rood-geruite "tuute"(puntzakken) frites, waar de mensen graag voor aansluiten in de altijd weer voor hilarische taferelen zorgende 'rij van Reitz'. Uiteraard is het iedereen te doen om de inhoud van die puntzakken, daarom in het kort even iets over ons produktieproces. De aardappelen worden wekelijks voor ons gesorteerd en komen rechtstreeks van de akkers in onze kelder terecht. Daar worden ze dagelijks met veel zorg eigenhandig geschild en ontpit om vervolgens à la minute tot verse frites versneden te worden. Deze frites worden vervolgens voorgebakken en daarna goud-geel afgebakken om zo in de puntzakjes te verdwijnen, al dan niet in combinatie met onze huisgemaakte mayonaise, ons huisgemaakt 'zoervleis' of 'saijs' (zuurvlees), onze huisgemaakte goulash of satesaus. 

Naast het afhaalgedeelte met de puntzakken beschikt 'Reitz' ook over een volwaardig restaurantgedeelte met 60 zitplaatsen. Hier kunt U omringd door nostalgische plaatjes van Maastricht genieten van lokale streekgerechten zoals het "zoervleis" (zuurvlees) of de "knien" (konijn), verschillende salades, diverse vleesgerechten, uiteraard van een heerlijke portie mosselen (seizoensgebonden), of gewoon van een lekkere snack. Voor een compleet overzicht van onze gerechten kunt U klikken op onze menukaart.

Markt 75, 6211CL Maastricht

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.