5X Franse keuken

Maastricht is een Bourgondische stad, waar lekker eten en drinken centraal staan. De stad heeft een grote varieteit van leuke restaurants in alle prijsklassen. In dit artikel hebben we een vijftal restaurants met een (gedeeltelijk) Frans georiënteerde kaart voor je op een rijtje gezet, een keuken met een lange traditie en grote diversiteit. 

Harry's

Gevestigd in een monumentaal pand aan de elegante Wycker Brugstraat in het bruisend stadsdeel Wyck, ook wel het ‘Petit Paris’ van Maastricht genoemd. Harry’s is een internationale brasserie die zeven dagen in de week geopend is voor lunch en diner en op zondag voor brunch. Tijdloze brasseriegerechten gemaakt met de beste ingrediënten. Harry’s staat voor ongedwongen eten en drinken in een informele en comfortabele setting. 

Tout à Fait

Midden in het historische centrum van Maastricht is Tout à Fait gevestigd. Het restaurant bestaat uit drie sfeervolle niveau’s, een apart aperitief gedeelte en twee restaurant gedeeltes waarvan één met zicht op de open keuken. Geïnspireerd door de seizoenen verrast Patron-Cuisinier Bart Ausems zijn gasten met subtiele combinaties waarin traditie en originaliteit hand in hand gaan. Mede door deze toewijding is het restaurant sinds 2002 bekroond met 1 Michelin ster. 

Le Bon Vivant

In het centrum van het altijd bruisende Maastricht, op een steenworpafstand van het Vrijthof, vind je in een sfeervolle gewelvenkelder restaurant Le Bon Vivant. Bij Le Bon Vivant staat alles in het teken van genieten! Verrassende smaakcombinaties in twee menu’s met heerlijke wijnarrangementen en huiselijke gastvrijheid. Dit alles zorgt voor een beleving om niet snel te vergeten.

Cinq

Cinq is dé hotspot aan de over van de Maas in het bruisende stadsdeel Wyck. Het is een dynamische zaak waar je zeven dagen per week terecht kunt voor een healthy lunch, diner of om gewoon te genieten van een lekkere kop koffie of te borrel onder het genot van diverse quality bites. Met mooi weer kun je genieten van het zonnige terras aan het water met uitzicht op historisch Maastricht. Het karaktervolle pand met de New-York brickwalls, French hexagon vloertegeltjes, warme walnoten houten tafels & barkrukken en de centraal gepositioneerde messing vintage-bar zorgt voor een authentieke, warme en intieme sfeer. De combinatie van restaurant en bar biedt mogelijkheden tot een zakelijk lunch, een gezellig diner, een drankje aan de bar of op het zonnige terras. Het menu bestaat uit tijdloze Franse brasserie gerechten gemaakt van de beste ingrediënten speciaal geselecteerd door de chef Luc Labrouche.

Rantree

In de knusse binnenstad van Maastricht, gevestigd aan de Kesselskade, bevindt zich Restaurant Rantree. Bij Rantree komen gezelligheid én haute cuisine samen. Het is eigentijds en sfeervol, modern maar toch chic. Dezelfde balans ziet u terug in de gerechten en de bijpassende wijnen. Tongstrelend en altijd verrassend. Ze werken met passie aan een plek waar haute gastronomie bereikbaar is voor iedereen, waar je samen kunt genieten en alles klopt tot in de kleinste details.