Foodblog: lunch, diner en borrel bij Bisto VIEF
Bistro Vief, gelegen aan de Viefsprunk, brengt de charmante sfeer van Parijs naar Sint Pieter. Het restaurant opende ongeveer vijf maanden geleden haar deuren aan de Mergelweg 1 in Maastricht. Ze serveren, naar eigen zeggen, eerlijke, eenvoudige en betaalbare gerechten die comfort en genot bieden. De keuken presenteert een gevarieerd menu met lokale en internationale producten, waarmee ze de diversiteit van de wereldkeuken benadrukken. Onze foodies werden uitgenodigd om een lunch-, diner- en borrelgerecht te proeven, en nemen je graag mee in hun ervaring.
Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen en mogen we zelf een plekje uitkiezen. VIEF beschikt over een terras aan de voorkant van het pand en een gezellig terras in de groene binnentuin aan de zijkant. We nemen plaats in de sfeervolle binnentuin, naast de fontein.
We beginnen met een uitgebreide borrelplank die prachtig is opgemaakt. Op de plank liggen allerlei lekkernijen, waaronder lokale kazen, diverse vleeswaren, gegrilde artisjokken, olijven, ingelegde ansjovissen en twee heerlijke broodjes met garnalen en eendenrillettes. Een perfecte plank voor bij de borrel of, zoals in ons geval, als voorgerecht.
De tweede gang is een gerecht van de lunchkaart: Salade Val Dieu. Deze heerlijke salade wordt geserveerd met Abdijkaas, dressing met Limburgse appelstroop, cherry tomaten en walnoot. De kaas is gegrild en heeft een mooie volle smaak die heerlijk is in combinatie met de appelstroop. Wat ons betreft is dit het perfecte gerecht voor een warme dag, en heerlijk in combinatie met een glas witte wijn. Lunch wordt geserveerd tussen 12:00 en 16:00 uur. Ben je benieuwd naar wat VIEF nog meer op de kaart heeft staan? Bekijk hier de volledige menukaart.
Daarnaast genieten we van een prachtig bereide kabeljauwfilet met verjus beurre blanc, bimi en gegrilde cherrytomaten. Het gerecht wordt geserveerd met een kleine salade en huisgemaakte frieten. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar streelt ook de smaakpapillen. De vis is prachtig gegaard en wordt mooi gecomplementeerd door de verjus beurre blanc. We drinken hierbij de Royale Martinus, een hoppig blond bier van Stadsbrouwerij Maastricht. Uiteraard hebben we ook een blik geworpen op de gevarieerde dinerkaart van VIEF, veel om voor terug te komen!
Bistro VIEF is wat ons betreft absoluut een aanrader en met twee terrassen de perfecte plek om deze zomer te genieten van een culinaire verwennerijen. Het restaurant is op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag geopend van 12:00 tot 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag tot is VIEF van 12:00 tot 24:00 uur geopend. Voor meer informatie en reserveringen klik hier.