Foodblog: lunchen bij Brasserie Hotel Britannique

Brasserie Hotel Britannique herbergt zes prachtige kamers en een sfeervolle brasserie. Met uitzicht op het Vrijthof en de Sint-Janskerk zit je hier altijd goed! Onze foodies besloten om een kijkje te nemen bij deze nieuwe hotspot en lekker te lunchen. 

Brasserie Hotel Britannique behoort zeker tot de mooiste boutique hotels van Maastricht. De suites zijn stijlvol ingericht en hebben een open badkamer met vrijstaand bad. Sommige suites hebben zelfs een uniek uitzicht op het Vrijthof. Perfect voor een romantische get-away. 


De brasserie is eveneens stijlvol ingericht. Zwart en goud staan centraal, waardoor er een warme en knusse sfeer heerst. Opvallend zijn de hoge plafonds met ornamenten en twee enorme kroonluchters. 

Omdat het zonnetje schijnt besluiten we buiten op het terras te gaan lunchen. Met uitzicht op het Vrijthof kun je eigenlijk niet beter zitten. We starten met een Rosé Spritz, welke je niet moet verwarren met de Aperol Spritz. Dit zomerse drankje wordt gemaakt van Rosé bitter, rosé prosecco, bruiswater en aardbei.

Brasserie Hotel Britannique heeft een uitgebreide lunchkaart, maar je kunt na 12:00 uur ook alles van de dinerkaart bestellen. Wij kiezen voor de sashimi van tonijn en de veggie delight. De sashimi wordt geserveerd met een torentje van avocado, yuzu Geli en wasabi mayonaise. De tonijn smelt bijna op je tong en is heerlijk in combinatie met de romige avocado en het zuurtje van de gelei. 

Veggie delict is een dikke plak Molenaarsbrood met humus, rucola, gegrilde wortel, courgette, regenboog biet en groene asperges. Een rijkgevulde boterhal en een ware smaakexplosie! De bieten hebben mooie aardse tonen, die goed gaan met de grillsmaak van de groentes. De pijnboompitjes geven het gerecht een extra bite en een fris zuurtje. Het gerecht is 100% vegan, maar ook absoluut een aanrader voor de vleeseters onder ons. 

Brasserie Hotel Britannique is wat ons betreft absoluut een aanrader. Binnen zit je in een sfeervol interieur en buiten geniet je van het uitzicht op het Vrijthof. De kaart is gevarieerd en heeft voor ieder wat wils. Ze maken gebruik van verse ingrediënten en serveren verrassende gerechten die hoog op smaak zijn.