Foodblog: 3-gangen met een uniek uitzicht bij De Mangerie
Wil je dineren met een van de beste uitzichten in Maastricht? Dan is De Mangerie absoluut een aanrader! Het restaurant is onderdeel van hotel Crowne Plaza, wat uitkijkt over de Maas en de oude binnenstad van Maastricht. Onze foodies genoten van een 3-gangen diner tijdens een heerlijke zomeravond.
We nemen plaats aan een mooi ingedekte tafel met uitzicht over de Maas en de Sint Servaasbrug. We starten met een heerlijk koud glas witte wijn, vergezeld door verse, kleine broodjes met kruidenboter, grof zeezout en olijfolie.
Daarna volgt een amuse van het huis; een heerlijke gazpacho van tomaat. Wat ons betreft de perfecte start voor een diner tijdens een warme zomeravond.
Omdat een van ons vegan eet, bestellen we twee verschillende menu's. Het eerste voorgerecht is een vitello tonnato, die rijkelijk is belegd met groene olijven, zongedroogde tomaatjes, verse rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Deze klassieker valt goed in de smaak en is een lust voor het oog.
Het vegan voorgerecht is een taartje van quinoa met avocado, wakame, radijs en eveneens zongedroogde tomaat. Een lekker fris en zomers gerechtje, wat tevens mooi samen gaat met de Sauvignon Blanc van Sedosa, een lichte Spaanse wijn die erbij geserveerd wordt.
De Mangerie staat bekend om haar seafood, de keuze voor de halve kreeft is daarom ook snel gemaakt. De kreeft wordt geserveerd op een bedje van spaghetti met kleine trostomaten en een frisse botersaus. De botersaus is vol en romig van smaak, maar niet te vet. Perfect dus. De kreeft is mooi gegaard en wordt vergezeld door een Pinot Grigio van Prendo. Een mooie wijn die goed samen gaat met dit gerecht.
Het vegan hoofdgerecht is een risotto alle verdure. Dit is een groentenrisotto met onder andere doperwten, verse spinazie en zongedroogde tomaat. De rijst is perfect gegaard en ondanks dat er uiteraard geen room in zit, heeft de risotto een rijke, romige smaak.
Vakantie in eigen land
Het mag best nog een keer gezegd worden, het uitzicht vanuit onze tafel is echt een sprookje. We genieten intens van de zonnestralen, een licht briesje, heerlijke gerechten en het uitzicht over de maas. Vakantie in eigen land!
Last but not least krijgen we het dessert. Het eerste dessert is een soort grand dessert met sorbetijs van groene appel. Daarbij krijgen we een stuk huisgemaakte brownie en boterkoek, een heerlijke macaron, puddingkoek en vers rood fruit.
Het vegan dessert is een bolletje sorbetijs met een saus van rood fruit. Dit geheel is afgetopt met verse bramen, frambozen en blauwe bessen. Dit zomerse dessert is wat ons betreft de perfecte afsluiter van een heerlijk diner.
Ben je benieuwd geworden naar De Mangerie of wil je direct reserveren? Neem dan hier een kijkje!