Foodblog: Meza's menu Papaz

Papaz is een relatief nieuw restaurant dat wordt gerund door het koppel Paul van der Heijden en Parinaz Shekarabi. De kaart heeft een mix van internationale gerechten met uitstapjes naar het Midden Oosten en met name Iran, het geboorte land van Parinaz. Onze foodies werden uitgenodigd om het Papaz Meze menu te proeven. 

win een meza's menu voor 2 personen via FB of Instagram

Het interieur heeft een mooie mix van moderne elementen met Mediterraanse invloeden. Door de hoogteverschillen worden er gezellig zithoeken gecreëerd, maar vanwege het mooie weer besloten we lekker buiten op het terras te gaan zitten. Na een warm welkom krijgen we een heerlijk glas Pinot Grigio, een frisse wijn met tonen van peer en ananas. 

Het restaurant biedt een uitgebreide menukaart aan voor zowel lunch als diner. De kaart bestaat voornamelijk uit Franse brasseriegerechten, maar onze keuze gaat uit naar het Meza's menu. Voor 35 euro per persoon geniet je van een uitgebreid shared dining menu. 

Lust voor het oog én heerlijk op smaak!

De eerste ronde bestaat uit een frisse salade met vijgen en dadels, een maand brood met o.a. huisgemaakt naanbrood en vier heerlijke mezes. Mast-o-Giar wordt gemaakt op basis van yoghurt, komkommer knoflook, walnoten en munt. Een heerlijk fris gerechtje! De Baba Ghanoush is een bekende klassieker en wordt gemaakt van aubergines, tahini en knoflook. De Bitlis Acili wordt gemaakt van tomaat, uit, paprika, knoflook, granaatappel en een mix van kruiden. Dit gerechtje heeft een heerlijke zoetje en is daarmee een mooie afwisseling van de frisse en zure tonen uit de andere gerechten. Als laatste mogen we de heerlijke pistache feta dip niet vergeten, een romig smeersel waar we onze vingers wel bij af konden likken. 

Een ware lust voor het oog: dat kan je deze plank wel noemen. Het hoofdgerecht bestaat uit vier warme gerechtjes: gamba's, een stoof van lam, gegrilde fetta kaas en falafel. De grote gamba's zijn heerlijk mals en onze favoriet. De gesmolten fetta wordt geserveerd met gegrilde paprika en is erg lekker in combinatie met de falafel. Het lamsvlees wordt in een stoofpotje in rode saus en met feel groenten geserveerd. Het vlees is lekker mals en de saus hoog op smaak dankzij de Iraanse kruiden. 

We sluiten het diner af met een "rolletje ijs" en een schaaltje mascarpone met rood fruit en krokantje schuimpjes. Het ijs wordt aan de bar bereidt op een ijsplaat, zoals je die veel in onder andere Thailand ziet. Het ijs wordt vervolgens gemengd met mango, een perfecte mix van romig en fris fruitig!


Ben je in de buurt van Papaz of nieuwsgierig geworden naar de menukaart? Neem een kijkje op de website en waan jezelf in het buitenland. 

Tags: papaz, Foodblog, Meze