Foodblog: zomers 3-gangen menu bij Papaz

Bij restaurant Papaz in Wyck kun je terecht voor heerlijke mediterrane gerechten met een Oosterse smaak. Sinds kort hebben zij een nieuwe menukaart en wij mochten langskomen om hun heerlijke, nieuwe gerechten te komen proeven.


Als we aankomen worden we vriendelijk begroet door het Paul, de eigenaar van Papaz, en zijn personeel. Als snel zitten we aan een tafeltje en wordt ons vertelt welke heerlijke gerechten wij gaan eten vanavond.

Al snel worden de voorgerechten geserveerd. Het eerste wat ons opvalt is de gevulde puntpaprika. De paprika is gevuld met huisgemaakte hummus en is erg mooi opgemaakt. De hummus heeft erg veel smaak en is totaal niet droog. Het gerecht is erg mooi opgemaakt en daarnaast ook nog eens een heerlijk vegetarisch gerecht. De gevulde puntpaprika wordt geserveerd met een Spaanse witte wijn, chardonnay.

Het tweede voorgerecht zijn de gebakken sardienen, welke geserveerd worden met een zomersalade met verschillende kruiden. Ook wel Salad Shirazi genoemd. De sardienen zijn precies goed gebakken en zijn nog lekkerder in combinatie met de zomersalade. Dit gerecht wordt geserveerd met een Italiaanse witte wijn, de Gran Trio Bianco. Deze wijn bevat drie soorten druiven en heeft een fruitige nasmaak. Nu we deze heerlijke voorgerechten ophebben kunnen we niet wachten op de hoofdgerechten die gaan komen!

Kort na de voorgerechten wordt ons vertelt wat de hoofdgerechten zullen zijn. Het eerste hoofdgerecht is de 'Chicken go Nuts'. Dit is een langzaam gegaarde walnoot-granaatappel stoof met kippendijen en traditioneel Iraans brood, ook wel Lavash. Als we dit gerecht proeven zijn we aangenaam verrast, wat een lekker gerecht. De stoof is een goede combinatie met de kip en om het af te wisselen kun je het combineren met het brood. Dit gerecht wordt geserveerd met een Italiaanse wijn, de Pinot Grigio, welke een droge maar zachte structuur heeft.

een aangename smaakbeleving en een heerlijk gerecht

Het tweede hoofdgerecht is de zalmforel, welke gevuld is met kruiden en groenten. Ook wordt bij dit hoofdgerecht kruidenrijst met seizoensgroenten geserveerd. De zalm is perfect gegaard en ook erg sappig. Bij de zalm zit spinazie, waardoor dit gerecht wat aardse tonen krijgt, maar ook Iraanse goji bessen waardoor je ook een zuurtje proeft. Een aangename smaakbeleving en een heerlijk gerecht. De kruidenrijst die bij dit gerecht geserveerd wordt heeft een romige smaak en is in combinatie met de knapperige seizoensgroenten een goede aanvulling op de zalm.


Als laatste krijgen we twee verschillende desserts. Het eerste dessert is de ChocoMango. Dit is een huisgemaakte bonbon welke gevuld is met mango. Het omhulsel van de bonbon is van chocolade, welke wat zwaarder is van smaak. Dit wordt mooi rechtgetrokken door de zachte smaak van mango die in je in de bonbon terugvindt. Daarnaast zit er ook slagroomijs in de bonbon. Het dessert is erg mooi opgemaakt. Om de bonbon ligt een crumble van cacao met daarbij fijngesneden stukjes mango en toeven mango mousse. Heerlijk!

Het tweede dessert is de Créme Chibouste. Dit zijn een soort van ijspannenkoekjes welke gebruleerd zijn waardoor deze licht krokant zijn. Deze worden aangevuld door een selectie van seizoensfruit. Wat wij terugvinden in ons dessert zijn veel rode fruitsoorten. Deze maken het dessert mooi af met een aardbeiencoulisse.

Ben jij ook benieuwd naar de heerlijke gerechten van Papaz? Neem dan snel een kijkje op hun profiel en neem contact met hen op!

Tags: papaz, foodblog, Oosters, mediterraans