Foodblog: Diner bij Restaurant Familia

Familia is een sfeervol grand café en restaurant aan de pittoreske Heggenstraat. De keuken van Familia is een mix van Italiaans an Argentijns. Het interieur is sfeervol en industrieel, maar je kunt hier in de zomer ook heerlijk buiten zitten. Eigenaren Ron en Elsemieke nodigden onze foodies uit om kennis te maken met de kaart. Lees hier over hun ervaring!


Bij aankomst worden we direct verliefd op het gezellige straatje waar Familia is gevestigd. In verband met het heerlijke weer besluiten we gezellig buiten te gaan zitten. Op aanraden van eigenaresse Elsemieke beginnen we met de homemade flavoured gin met gember, sinaasappel en een rode peper. Een heerlijke frisse gin met een klein beetje pit door het pepertje. 


Familia werkt met verschillende menu's en is met 100 zitplaatsen ook zeer geschikt voor grotere groepen. We besluiten ons te laten verrassen door een 3-gangen diner. 

Een overheerlijk fris gerechtje

Als voorgerecht krijgen we een carpaccio van tonijn en kalf. De tonijncarpaccio wordt geserveerd met venkel, limoen, kappertjes en peterselie. Daarbij krijgen we twee geroosterde stukjes focaccia brood. De tonijn is flinterun gesneden en smelt daardoor op je tong. Een heerlijk fris gerechtje!

De kalfscarpaccio wordt op klassieke wijze geserveerd met rucola, kappertjes, tonijnmayonaise, rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Ook deze klassieker is goed in de smaak gevallen.

Een heerlijke start van het diner

Hierbij krijgen we ook lichtgeroosterd brood met huisgemaakte aioli en een flesje huiswater dat lokaal wordt gebotteld. Een heerlijke start van het diner!


We drinken hierbij een bijpassende Sauvignon 

De hoofdgerechten bestaan ui een spaghetti met gamba's en twee spiesjes met malse ossenhaas. De pasta is bereidt met rode saus, parmezaanse kaas en rucola. De pasta is mooi al dente gegaard en goed op smaak gebracht. De gamba's zijn eveneens goed gegaard en daardoor lekker mals. We drinken hierbij een bijpassende Sauvignon. 


Om je vingers bij af te likken

De spiesjes van ossenhaas worden geserveerd op een houten plank met dikke frieten en een kleine salade met een yoghurt-koriander dressing. Het vlees is zeer mals en mooi rosé, om je vingers bij af te likken! We drinken hierbij een bijpassende rode wijn, de Chianti. 

Als dessert krijgen we een citroen meringue taartje en een chocolade bavarois. De citroen meringue wordt geserveerd met mango- en frambooscoulis. Een heerlijk fris dessert met een krokante onderlaag, een fris hart en een luchtige deksel van opgeklopt eiwit met amandelschaafsel. We drinken hierbij een ijskoude limoncello, die heel mooi bij dit gerechtje past. 

Dit is echt een dessert voor de chocolade liefhebbers onder ons

De chocolade bavarois wordt geserveerd met twee verse frambozen, verse munt en mango- en frambooscoulis. Dit is echt een dessert voor de chocoladeliefhebbers onder ons. Heel machtig, maar door de frisse coulis mooi in balans.