Foodblog: lunchen bij Foodbar Pleur

Foodbar Pleur is de plek voor een 'lekker bakkie pleur', een gezond ontbijtje en een vegetarische/vegan lunch of een afterwork borrel aan de Sint Pieter. Onze foodies werden uitgenodigd voor de lunch en nemen je graag mee in hun ervaring. 

Aan de voet van de Sint Pietersberg ligt de mooie zaak heerlijk in de zon. We worden enthousiast ontvangen door Michelle en Steffie, de eigenaren van Foodbar Pleur. Binnen is er een huiselijke sfeer, waar je aan een grote tafel kunt zitten voor gezamenlijk gebruik, aan de bar of aan de bar aan het raam om de krant te lezen of aan een van de andere tafeltjes. Gezellig is het er zeker, want we knopen al snel een gesprekje aan met een enthousiaste gast die van Foodbar Pleur zijn vaste stekkie heeft gemaakt. We kiezen ervoor om buiten in de zon te gaan zitten en bestellen allereerst het gevierde bakkie pleur.

Hierna kijken we op de rijkgevulde menukaart die gesierd wordt door smaakvolle en verse, lokale producten die allemaal vegetarisch en vegan zijn. We vragen aan Steffie en Michelle wat ze adviseren en dat blijkt nog lastig met zoveel lekkers op de kaart, maar de Pleur Burger en de Falafel Bowl geven de doorslag en worden met liefde voor ons bereid. 

Elke hap van de Falafel Bowl biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen. De humus, knapperige falafel, couscous en verfrissende tabouleh vullen elkaar perfect aan. Het pita brood maakt het geheel compleet, waardoor je een goede en smaakvolle maaltijd hebt.

De Pleur Burger (vegan) is heerlijk en verassend. De homemade beanburger is stevig, hartig en van buiten lichtknapperig terwijl de binnenkant zacht en smaakvol is. De mango salsa voegt een zoete en pittige twist toe aan de burger, wat zorgt voor een verfrissende en fruitige smaakexplosie. Samen zorgen alle ingrediënten voor een lekkere vegan burger die zowel verfrissend als hartig is.

Wij hebben ontzettend genoten van het gastvrije en gezellige Bar Pleur en gaan zeker nog eens langs. Wanneer mogen ze jou verwelkomen? De openingstijden en menukaart vind je hier.