Foodblog: 4-gangen diner bij Sofa

Sofa is een sfeervolle brasserie met restaurant, gevestigd aan de Hoge Weerd 6. In de zomer zit je hier ook heerlijk op het terras omringd door groen en water. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje, een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. Onze foodies werden uitgenodigd voor een culinair 4-gangen diner in het restaurantgedeelte.

Als voorgerecht krijgen we een rauw gemarineerde zalm met venkelsalade, komkommer, bleekselderij, appel, wasabi, dashi en verse kruiden. Het gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar smaakt ook heerlijk. De wasabi crunch geeft het gerecht een Oosters tintje en extra bite. Dit wordt mooi gebalanceerd met de frisse zuren van de witte bergamot gel en de licht zoete saus van appel. De bleekselderij voegt aardse tonen toe. Hierbij drinken we een Chardonnay van Altos de Santiago, welke mooi samen gaat met het vette van de vis. 

Het tussengerecht is een luchtige truffelsoep met een torentje van bleekselderij. De soep wordt aan tafel ingeschonken, wat voor extra beleving zorgt. De soep is lekker romig en gaat goed samen met de kruidenolie. De truffel is aanwezig maar overheerst niet, absoluut een aanrader!

Het hoofdgerecht is een hertenbiefstuk met aardappel-spektaart, romige spruitjes en jus naturel. Het vlees is prachtig rosé gegaard en super mals. Dit gaat mooi samen met de aardse tonen van de geprakte spruitjes in room en rijke jus. De aardappel-spektaartjes bestaan uit veel dunne schijfjes aardappel, afgewisseld met plakjes spek. Het gerecht wordt afgemaakt met groene asperges en gedroogde olijven, welke een lekkere crunch toevoegen. Een heerlijk gerecht dat goed past bij deze tijd van het jaar. 

We drinken hierbij een rode wijn van wijnhuis Dominio de Punctum, welke enkel gemaakt is met de Bobal druif.  De Isabella Bobal is een moderne, hippe fruitbom met in de geur veel rijp aardbeien- en frambozenfruit. De wijn heeft een mooie frisheid van rood fruit in de smaak en door de zes maanden rijping op Amerikaans eiken heeft deze ook tonen van vanille, specerijen en drop.


Het dessert van de dag is een citroentaartje met een sorbet bonbon, stukjes sinaasappel, grapefruit en een schuim van jus d'orange met roze peper. Het taartje heeft een krokante bodem en een perfecte balans tussen zoet en zuur. De bonbon van sorbet ijs is omhuld met witte chocolade, zuur van binnen en zoet van buiten. Het schuim met de roze peper geeft een extra kick aan het gerecht. 


We sluiten het diner af met een heerlijke espresso en een koekje van Sofa. De menu's van Sofa wisselen regelmatig omdat ze hier werken met seizoensgebonden producten. Je kunt kiezen uit een 3, 4 of 5-gangen surprise menu of gewoon à la carte bestellen. Het 4-gangen menu kost €49,50, wat naar onze mening een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding is.