Foodblog: Vers bij van Wijck
Zo’n fijne plek om af te spreken. Waar je kunt bijkletsen of rustig voor je kunt uit dromen. Waar je de dag onvergetelijk begint met een ontspannen ontbijt en waar je mooie momenten viert. Zo’n plek waar het ruikt naar versgemalen koffiebonen en waar ze zelf de lekkerste ontbijt- en lunchgerechten bereiden. In de Wycker Brugstraat, vind je zo’n plek: Van Wijck. Wij werden door eigenaar Jaap van Wijck uitgenodigd om een selectie heerlijkheden van de kaart te proeven.
Win een cadeaukaart t.w.v. €30
Direct bij binnenkomst worden wij hartelijk ontvangen door de enthousiaste werknemers van Van Wijck. De mooie, frisse uitstraling van de zaak is het eerste wat ons opvalt. Dankzij de grote ramen kijk je vanuit elk tafeltje heerlijk naar buiten. We nemen plaats aan de grote, gezellige leeftafel achter in de zaak.
DE MOOIE, FRISSE UITSTRALING VAN DE ZAAK IS HET EERSTE WAT ONS OPVALT.
Het is een warme dag, dus we worden al snel voorzien van een verfrissende shake van passievrucht, vanilleschuim en chocolade. De smaak is erg verrassend! Op het eerste oog lijkt het heel zoet te zijn, maar niets is minder waar. De verhoudingen tussen zoet en zuur zijn perfect in balans en daardoor absoluut dorstlessend op een warme dag als deze. Het huisgemaakte vanilleschuim maakt het totaal écht af, lekker vol en romig van smaak. Wat een smaaksensatie!
Wat een smaaksensatie
In het midden op de bar, staat een prachtige 'La Marzocco' espressomachine waar ons oog inmiddels op gevallen is. Niet veel later worden ons twee prachtige cappuccino's geserveerd. Eén 'normale' cappuccino, de ander met havermelk. Waar sojamelk vaak wat waterig smaakt, is de havermelk juist erg vol van smaak en daarmee een absolute aanrader voor iedereen die liever geen dierlijke producten nuttigt.
Eén 'normale' cappuccino, de ander met havermelk
Terwijl wij genieten van onze heerlijke cappuccino's, zien wij onze eerste gerechten de keuken uit komen. Een van die gerechten is de 'Eggs Benedict'; een van de specialiteiten van Van Wijck. Het gerecht bestaat uit vers gegrild brioche brood, twee gepocheerde eitjes, gerookte zalm en hollandaisesaus. Er wordt ons verteld dat de hollandaisesaus elke ochtend vers gemaakt wordt in de keuken. En dit proef je! Het eitje is mooi gepocheerd dus het eigeel is nog lekker zacht en de zalm smaakt verrukkelijk. Misschien wel het lekkerste broodgerecht dat wij ooit op hebben!
Misschien wel het lekkerste broodgerecht dat wij ooit op hebben
Naast het andere gerecht komt de 'Warme Havermout'. Komt dat even goed uit, hier zijn wij échte liefhebbers van! Bij Van Wijck wordt de havermout geserveerd met een heerlijke notenmix, verse blauwe bessen, banaan, frisse groene appel en karamel. Het friszure van de appel en de bessen weegt goed af tegen het zoete van de karamel. De banaan maakt het geheel juist weer romig en de notenmix geeft het gerecht een fijne bite.
Dit gerecht is een perfect begin van de dag
Het volgende gerecht dat op tafel geplaatst wordt is een ware lust voor het oog! Pancakes met banaan, chocolade, het vanilleschuim (YES) én huisgemaakte karamelsaus. Bij Van Wijck wordt haast álles vers- en huisgemaakt, zo dus ook de pancakes. Ook dit gerecht is weer héélijk. Houd je van zoet? Dan raden wij de pancakes voor de volle 100% aan! Niet zo'n liefhebber van banaan? Je kunt ze ook bestellen met warme kersen, chocolade/kokos of appel/rozijn. Eet smakelijk!
Na de pancakes volgt de ontbijt wrap met spek, avocado, roerei en sla. Deze doet niet onder aan de andere gerechten. Opnieuw heerlijk vers en perfect op smaak. Het valt ons op hoe leuk de presentatie van alle gerechten is, echt overal is over nagedacht. Je merkt dat iedereen hier écht met passie staat te werken. Zowel in de keuken, als in de bediening en achter de bar.
Je merkt dat iedereen hier écht met passie staat te werken
Na al dit lekkers hebben wij weer wat dorst gekregen en worden we voorzien van een verfrissende, huisgemaakte icetea met citroen en munt. Deze ijsthee is overduidelijk lekkerder en gezonder dan de reguliere icetea die je vaak drinkt. Naast de ijsthee serveert Jaap een punt huisgemaakte chocoladetaart, guilty pleasure! Deze is gemaakt op basis van sojamelk en daarmee dus lactosevrij. Daarnaast is de taart ook nog eens vrij van gluten. Bovenop liggen wat pecan-, hazel- en macadamianoten welke overgoten zijn door warme karamelsaus.
Guilty pleasure
Terwijl wij nagenieten van onze laatste hapjes taart, komen daar de volgende verrassingen aan. Eén daarvan is de filterkoffie welke à la minute aan tafel wordt uitgeschonken. Het is fijn te merken dat ze hier echt de tijd voor je nemen. We zitten hier niet zomaar te ontbijten of te lunchen, dit is echt een middagje uit.
We zitten hier niet zomaar te ontbijten of te lunchen, dit is echt een middagje uit.
Na de filterkoffie worden we verrast door een glas 'Franklin & SONS' tonic (light) met veel ijs en... espresso! Aan tafel wordt de espresso in de tonic geschonken wat een prachtig zicht geeft. We zijn uiteraard erg benieuwd naar de smaak, zo hebben wij espresso nog nooit gedronken. Waar je denkt dat de afdronk erg bitter zal zijn, is deze juist redelijk zacht. De espresso en de tonic wegen goed tegen elkaar af!
Ondanks het feit dat we al redelijk voldaan zijn, kunnen we het niet laten nog te proeven van de wentelteefjes. Ook dit bord is weer prachtig opgemaakt, wat het haast zonde maakt te beginnen met eten. De wentelteeftjes zijn gemaakt van het heerlijke briochebrood en worden geserveerd met kaneelijs, ahornsiroop en het goddelijke vanilleschuim (hier lik je echt je vingers bij af). De wentelteefjes zijn lekker krokant gebakken en heerlijk zoet dankzij het briochebrood.
hier lik je echt je vingers bij af
Ook zin gekregen in een van de heerlijkheden van van Wijck? Wij verloten een cadeaukaart t.w.v. €30! Kijk op onze Facebook- of Instagrampagina hoe je hier kans op maakt.
Kun je niet wachten en reserveer je liever direct een tafeltje? Bekijk hier de website van Van Wijck, of neem telefonisch contact op via 043-85 296 03.