Foodblog: Dineren bij CINQ

Brunch, lunch, diner óf gewoon lekker tussendoor een borrel of kopje koffie? Voor alle momenten van de dag, zeven dagen per week heeft restaurant ‘CINQ’ een uitgebreid assortiment. CINQ resto – bar is gevestigd aan het Cörversplein in het bruisende stadsdeel ‘Wyck’ van Maastricht. Het is een mooie plek om de dag te beginnen én te eindigen. Tijdens deze mooie (na)zomerse dagen kun je heerlijk genieten op het zonnige terras aan de Maas. Zelfs tijdens de koudere dagen is het hier heelijk vertoeven, CINQ heeft namelijk een verwarmd terras wanneer het weer daarom vraagt.

een adembenemend uitzicht op de Maas en de historische stad

Op een heerlijke woensdag avond lopen we richting CINQ. Eenmaal aangekomen worden we vriendelijk ontvangen door een dame in de bediening. We worden geplaceerd en nemen plaats aan een tafeltje op het sfeervolle terras. Vanuit hier hebben we een adembenemend uitzicht op de Maas en de historische binnenstad. We genieten van de laatste zonnestralen.

Onder het genot van een mooi glas wijn, wachten we de gerechten vol nieuwsgierigheid af

De kaart bestaat uit authentiek Franse en internationale gerechten, maar dan met een hippe twist. Het zijn gerechten die je niet zomaar overal tegenkomt. Omdat we maar moeilijk kunnen kiezen tussen de gerechten laten we ons verrassen door de keuzes van de medewerker. Hij kiest een aantal gerechten voor ons uit, waaronder de zeebaars. Daarnaast wil hij graag de kalfswang en linguine aan ons presenteren. Onder het genot van een mooi glas wijn, wachten we de gerechten vol nieuwsgierigheid af.

We worden niet lang in spanning gehouden. Daar komen de gerechten al aan! De zeebaars wordt geserveerd met Pernod botersaus en een venkel-witlof-citrus salade. Het gerecht is erg vol van smaak en het bord is mooi opgemaakt. De smaken van de verschillende groenten passen mooi bij de vis. Een romige. maar frisse smaaksensatie. Bij het gerecht wordt een een witte Sauvignon Valensac uit de Languedoc geschonken. Goede keuze voor zo'n zomerse avond!  

Het tweede hoofdgerecht is de kalfswang in eigen jus met knolselderijpuree en gefrituurde schorseneren. Het vlees is mooi rosé gebakken en erg mals.  De garnituren passen hier dan ook goed bij. Het is een mooi en kleurrijk gerecht. Bij dit gerecht drinken we een Pays Des Cotes Catalanes (2017) uit de Roussilon. Deze rode wijn heeft een volle, krachtige smaak en is een perfecte match bij dit vleesgerecht. 

Het hele plaatje klopt en aan alles is gedacht

De verse linguine met wilde paddenstoelen is het derde gerecht wat aan ons wordt presenteert. Het gerecht is afgemaakt met krokante spekjes en een schuim van Parmezaanse kaas. Het gerecht is smaakvol en verrassend lekker, de romige smaken komen goed tot hun recht. Uit alles blijkt hoe kundig en professioneel het team can CINQ is. Het hele plaatje klopt en aan alles is gedacht.

We hebben heerlijk gegeten. CINQ is een absolute aanrader voor ieder moment van de dag. Of je nou alleen een drankje wilt drinken of juist uitgebreid een avond wilt dineren, het is hier allemaal mogelijk. De locatie is perfect, de bediening is erg vriendelijk en attent en de sfeer is meer dan aangenaam. Wat wil je nog meer? 

Ben je nou ook benieuwd naar de menukaart of wil je graag een plekje reserveren? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie.