Foodblog: Lunchen bij The Broth Bar

Op het hoekje van de Hoogbrugstraat bevindt zich The Broth Bar. Alles staat in het teken van gezond eten. Uit ervaring weten ze wat gezond eten met je lichaam kan doen en dit wordt toegepast in alle gerechten. Ze hebben van hun levensstijl, hun passie gemaakt. Van vlees-eter tot vegan, er is voor ieder wat wils. De menukaart bestaat uit ingrediënten met een zo natuurlijk mogelijke basis en daarbij komen waar mogelijk alle producten uit de buurt van Maastricht. Hier smullen wij maar al te graag van! 

van een levensstijl, een passie maken

Charlotte vertelt over de verschillende bouillon soepen die op de kaart staan. Of wij de verschillende smaken willen proeven? Graag! Zo krijgen we de runder-, kippen-, en de vegetarische bouillon geserveerd. Alle ingrediënten zorgen ervoor dat de optimale hoeveelheid aan vitaminen en mineralen uit de producten worden gehaald. De ingrediënten worden bij een boer uit de buurt gehaald. Last van verkoudheid? Met een rijk gevuld soepje is deze zo verdwenen.  

GEEN TOEGEVOEGDE SUIKERS EN GEHEEL GLUTENVRIJE PRODUCTEN

Onze foodies kiezen drie gerechten. De eerste keuze gaat naar de rode bieten carpaccio. De huisgemaakte paté, champignons en verschillende groenten zorgen voor een smaaksensatie. Om de salade af te maken, wordt er zelfgemaakt brood bij geserveerd. Het is een mix van verschillende zaden en pitten. Dit brood laten ze de hele nacht staan, zodat dit goed kan bewerken. Om het extra op smaak te krijgen, wordt het ook nog eens gefermenteerd. 

De volgende keuze gaat uit naar de quiche. De quiche is gevuld met een mix van champignons en courgette. Precies zoals je een quiche wil hebben en een perfecte keus als je houdt van een hartig gerecht. 

Last but not least kiezen we voor de Broth Burger. Alles wat een burger nodig heeft betreft deze burger: gebakken paddenstoel, gekarameliseerde ui, groenten en gesmolten kaas. Het brood van de burger is zoals alle andere broodgerechten gemaakt van glutenvrij brood. 

Bij alle gerechten krijgen we verschillende bouillon soepen geserveerd. Net wakker? Dan is de 'Wakey Wakey' echt iets voor jou. Het is de runderboullion met lekkere frisse tonen door de citroensap en gember. Door de toegevoegde chili, zorgt dit voor een licht pittige smaak. De 'Golden elixer' is een kruidige combinatie aan bijzondere smaken, we proeven zelfs een vleugje cacao. De 'Asian Pearl' is een favoriet. De romige kokosmelk zorgt voor een zachte smaak. De toevoeging van limoen maakt deze smaak helemaal af. Ter afsluiting genieten we de 'Oranje Boven' smoothie. Een frisse vitaminebom vol met gember, mango en wortel. 

The Broth Bar heeft nog meer te bieden. Aangezien tegenwoordig alles in het teken van veganistisch, glutenvrij, en een gezonde levensstijl staat, is er ook een winkelgedeelte in de bar. Hier zijn alle gezonde producten te vinden. En een leuke verrassing: in de bar kan zelfs verse pindakaas worden gemaakt! Ben jij nieuwsgierig naar de gerechten en producten van The Broth Bar? Neem een kijkje op de website of in de open keuken en de vriendelijke medewerkers geven je alle informatie. Wij zijn al helemaal fan van de gezonde en tegelijkertijd lekkere levensstijl van Broth Bar! Jij binnenkort ook? 

Tags: Foodblog, The Broth Bar, vegan